De vitaliteitskalender
voor het najaar en winter 2025 - 2026
Passende MyDailyLifestyle workshops en trainingen voor jouw evenement!

12 september - Mindfulnessdag
Op deze dag staan we stil bij het belang van leven in het moment. Mindfulness draait om bewust aanwezig zijn bij wat je voelt, denkt en ervaart – zonder meteen te oordelen of te reageren. Door bijvoorbeeld meditatie of aandachtsoefeningen leer je beter luisteren naar je lichaam en geest. Een waardevolle manier om stress te verminderen en veerkracht te vergroten.
13 september - Dag van het Positief Denken
Een dag vol optimisme! Positief denken helpt niet alleen je stemming, maar heeft ook een bewezen effect op je lichamelijke gezondheid. Door bewust te kiezen voor hoopvolle, vriendelijke gedachten train je je brein als het ware in veerkracht. Wie positief denkt, voelt zich vaak vitaler en herstelt sneller van tegenslagen – fysiek én mentaal.
19 september - Dag van de Diëtist
Gezonde voeding is de basis van een vitaal leven. Op deze dag zetten we de diëtist in het zonnetje: dé specialist die mensen begeleidt naar een gezonder eetpatroon. Van advies bij medische aandoeningen tot ondersteuning bij gedragsverandering – diëtisten spelen een onmisbare rol in het versterken van welzijn en leefstijl.

22 tot en met 28 september - Nationale Vitaliteitsweek
Een week vol energie, inspiratie en verbinding! De Nationale Vitaliteitsweek vindt dit jaar voor de elfde keer plaats en staat in het teken van "Mentaal in balans".
Tijdens deze landelijke week – sinds 2015 ieder jaar in de laatste volle week van september – draait het om het versterken van vitaliteit, gezondheid en werkgeluk. In een mix van online en fysieke activiteiten word je uitgenodigd om nieuwe inzichten op te doen, ervaringen te delen en in verbinding te komen met anderen.
De focus ligt dit jaar extra op mentale veerkracht. Want wie mentaal in balans is, staat steviger in het leven en in het werk.
Het doel van deze week? Werkend Nederland bewust maken van het belang van vitaliteit, op een toegankelijke, positieve en praktische manier.

Hele maand oktober - Stoptober
Stoppen met roken is een uitdaging die veel mensen niet in één keer aangaan. De meeste rokers hebben meerdere pogingen nodig om echt afscheid te nemen van de sigaret. Juist daarom is Stoptober zo krachtig: een landelijke actie waarbij duizenden mensen tegelijk stoppen met roken. Samen sta je sterker, en een gedeeld doel maakt het nét iets makkelijker vol te houden. Een mooi moment om de stap te zetten – misschien wel voorgoed.
6 tot en met 10 oktober - Week van het Werkgeluk
We brengen een groot deel van ons leven door op het werk, reden genoeg om werkgeluk serieus te nemen. Tijdens de Week van het Werkgeluk staat de vraag centraal: hoe maken we werk leuker, zinvoller en meer verbonden?
Uit onderzoek blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders wekelijks één of meerdere vervelende werkdagen heeft. Dat is zonde, want werkgeluk heeft niet alleen invloed op hoe je je voelt op kantoor of op locatie, maar ook op je gezondheid, motivatie en thuissituatie.
Gelukkige medewerkers zijn productiever, creatiever en veerkrachtiger. Daarom zetten organisaties in deze week op hun eigen manier werkgeluk op de kaart. Van inspiratiesessies tot kleine acties op de werkvloer. Geen grootschalige evenementen, maar juist ruimte voor lokale initiatieven die het verschil maken. Samen zorgen we voor een beweging waarin werkgeluk steeds vanzelfsprekender wordt.
10 oktober - Wereld Geestelijke Gezondheidsdag / World Mental Health Day
Mentaal welzijn verdient aandacht. Elke dag, maar zeker op 10 oktober. Deze internationale dag vraagt aandacht voor psychische gezondheid en het doorbreken van stigma’s. Praten over mentale struggles mag en moet, want hoe meer openheid, hoe meer ruimte voor begrip én ondersteuning. Wereldwijd wordt op deze dag het belang benadrukt van goede zorg, preventie én verbinding met jezelf en anderen.

10 oktober - Nationale Groente en Fruitdag
Vandaag zetten we alles wat groeit en bloeit in de hoofdrol! Groente en fruit zijn onmisbaar voor een gezond lichaam. Ze leveren vezels, vitamines en mineralen die je immuunsysteem versterken. Door te variëren en te combineren met verschillende soorten, haal je het beste uit de natuur op je bord. Een dag om met plezier wat extra kleur op je bord te leggen.
16 oktober - Wereldvoedseldag
Voeding raakt iedereen. Op Wereldvoedseldag staan we stil bij wereldwijde voedseltekorten én bij het belang van gezonde voeding dichtbij huis. Wat heeft je lichaam écht nodig? Hoe maak je bewuste keuzes in een overvloedig voedselaanbod? Deze dag nodigt uit tot reflectie, bewustwording en actie. Zowel op het gebied van duurzaamheid als van persoonlijke gezondheid.
18 oktober - Wereld Menopauzedag
De overgang is voor veel vrouwen een ingrijpende levensfase, fysiek en emotioneel. Op Wereld Menopauzedag wordt extra aandacht gevraagd voor de impact van deze periode en de gezondheidsrisico’s die ermee samenhangen. Het is een moment om openheid te stimuleren, ervaringen te delen en het gesprek over hormonale veranderingen op de werkvloer en daarbuiten aan te moedigen.

1 tot en met 30 november - Movember
In november staat de snor wereldwijd symbool voor mannengezondheid. Tijdens Movember laten mannen (en hun supporters!) hun snor staan om aandacht te vragen voor onder andere prostaatkanker, teelbalkanker en mentale gezondheid bij mannen.
Wat begon in 2003 met 30 vrienden in Australië, is inmiddels uitgegroeid tot een internationale beweging die miljoenen mensen bereikt. Het doel? Openheid creëren over mannenziekten, geld inzamelen voor onderzoek én het doorbreken van stigma’s rond gezondheid en emoties bij mannen.
Iedereen kan meedoen. Met een snor, een actie of simpelweg door het gesprek aan te gaan. Movember laat zien dat solidariteit begint met zichtbaarheid.
3 november - Dag tegen de Rugpijn
Rug- en nekklachten komen veel voor, miljoenen mensen ervaren er dagelijks hinder van. Te veel zitten, te weinig bewegen of een verkeerde werkhouding zijn vaak de boosdoeners. Deze dag is bedoeld om bewustzijn te vergroten én om in actie te komen. Veel praktijken bieden vandaag gratis rugchecks aan en er zijn volop tips en oefeningen om je wervelkolom soepel en sterk te houden. Een goede houding begint bij aandacht!
5 november - Nationale Dag Stressbewustzijn
Stress is een stille belasting. We voelen het vaak pas als het te laat is. Op deze dag staan we stil bij de impact van stress op ons dagelijks leven, thuis én op het werk.
Nationale Dag Stressbewustzijn is hét moment om ruimte te maken voor open gesprekken, signalen serieus te nemen en actief te werken aan stressreductie. Werkgevers kunnen hierin het verschil maken: een luisterend oor, preventieve tools en een gezonde werkcultuur dragen bij aan duurzame inzetbaarheid.
Stress hoort bij het leven, maar hoeft het niet te beheersen. Vandaag is een kans om stress bespreekbaar te maken en vitaliteit op één te zetten.
10 tot en met 14 november - Week van de Werkstress
Werkstress is een groeiend probleem en het raakt ons allemaal. Daarom krijgt de campagne dit jaar een nieuwe, frisse insteek: de Week zonder Werkstress.
In deze week draait het om mentale veerkracht: hoe ga je om met druk, hoe herken je stress op tijd en hoe blijf je in balans? Niet alleen werknemers, maar ook ondernemers en leidinggevenden staan onder druk. Toch biedt juist een wendbare organisatie kansen voor maatwerk en snelle oplossingen.
Een goed gesprek kan het verschil maken. Door écht te luisteren en signalen serieus te nemen, voorkom je uitval en bevorder je werkplezier. Mentale kracht is te trainen en dat maakt deze week een mooie aanleiding om samen sterker te worden.

13 november - Wereld Vriendelijkheidsdag
Een klein gebaar kan een groot verschil maken. Op Wereld Vriendelijkheidsdag draait het om de kracht van oprechte vriendelijkheid. Naar collega’s, buren, onbekenden of jezelf. Het is een dag die herinnert aan hoe simpel het is om verbinding te maken, juist in een wereld die vaak druk en verdeeld is. Vriendelijkheid overstijgt grenzen en brengt mensen bij elkaar.
14 november - Wereld Diabetes Dag
Wereldwijd wordt op deze dag aandacht gevraagd voor diabetes: een chronische aandoening die steeds vaker voorkomt. Gezonde voeding, voldoende beweging en bewust omgaan met je bloedsuiker spelen een grote rol in preventie én in het leven met diabetes. Deze dag nodigt uit om stil te staan bij je leefstijl, want kleine veranderingen maken een groot verschil voor je gezondheid.


12 december - Dag van de Vrachtwagenchauffeur
Vandaag zetten we de mensen in de logistiek in het zonnetje; van vrachtwagenchauffeurs tot magazijnhelden. Hun werk is fysiek zwaar en vraagt om alertheid, discipline en doorzettingsvermogen. Op deze dag is er extra aandacht voor hun gezondheid, veiligheid én onderlinge waardering. Want een sterke keten begint bij vitale mensen achter het stuur en op de werkvloer.

12 december - Internationale Dag van de Universele Gezondheidszorg
Toegankelijke zorg voor iedereen, dat is waar deze dag om draait. De Internationale Dag van de Universele Gezondheidszorg richt zich op het belang van eerlijke en betaalbare zorg, wereldwijd. Het is een moment van reflectie en vooruitkijken: hoe zorgen we dat iedereen de hulp krijgt die nodig is, zonder financiële drempels? Want goede zorg is geen luxe, maar een basisrecht.

Hele maand januari - Dry January
Een frisse start van het nieuwe jaar: dat is waar Dry January voor staat. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in januari een maand geen alcohol te drinken. Of je nu regelmatig drinkt of alleen in het weekend, iedereen kan meedoen.
Een maand zonder alcohol helpt je om bewust stil te staan bij je gewoontes, beter te slapen en je energieker te voelen. Het is een laagdrempelige manier om je lichaam rust te gunnen en het jaar met heldere focus te beginnen.
12 tot en met 18 januari - Week van Snoep Goed
Snacken hoeft niet ongezond te zijn! Tijdens de Week van Snoep Goed ruilen we de bekende tussendoortjes in voor gezonde én lekkere alternatieven. Denk aan fruitspiesjes, groentesticks met hummus of een handje ongezouten noten.
Deze week draait om slimme keuzes zonder in te leveren op smaak. Verantwoord snacken kan verrassend simpel én feestelijk zijn.
16 januari - Niksdag
Even helemaal niks, dat mag! Op Niksdag nemen we afstand van verplichtingen, uitgaven en prestatiedruk. Gewoon een dag zonder ‘moeten’.
De dag is ontstaan vanuit de ‘No Spend Challenge’ en nodigt uit tot rust, reflectie en bewust omgaan met je energie en financiën. Niksdag herinnert ons eraan dat ook stilte en pauze waardevol zijn.
27 januari - Dag van het Werkplezier in de Zorg
Zorgprofessionals maken elke dag het verschil. Op deze dag zetten we hun werkplezier centraal. Want goede zorg begint met mensen die zich gewaardeerd en geïnspireerd voelen.
Op deze dag nemen we een moment om samen stil te staan bij wat werken in de zorg zo bijzonder maakt: verbinding, betekenis en betrokkenheid. Een mooie gelegenheid om waardering uit te spreken en kleine geluksmomenten op de werkvloer te delen.

8 februari - Dag van het Zelfvertrouwen
Iedereen twijfelt weleens aan zichzelf – dat is heel menselijk. Op de Dag van het Zelfvertrouwen staan we stil bij het belang van een positief zelfbeeld en moedigen we elkaar aan om vanuit kracht en eigenwaarde te leven.
Zelfvertrouwen helpt je om keuzes te maken, grenzen aan te geven en met veerkracht in het leven te staan. Vandaag is een mooi moment om iemand een compliment te geven, steun te bieden aan wie het nodig heeft. Of jezelf eens te herinneren aan alles wat je al bent en doet.
28 februari - Internationale RSI dag
Herhaalde bewegingen, lang in dezelfde houding werken of te weinig pauzes: het zijn veelvoorkomende oorzaken van RSI (Repetitive Strain Injury). Op Internationale RSI-dag vragen we aandacht voor deze vaak onderschatte klacht, die miljoenen mensen treft.
Het goede nieuws? RSI is grotendeels te voorkomen met simpele aanpassingen, zoals regelmatig bewegen, je werkplek goed instellen en kleine pauzemomenten inbouwen. Vandaag is dé dag om weer even stil te staan bij hoe je werkt en wat je lichaam nodig heeft om dat gezond vol te houden.
Welk evenement plan jij?
Ben jij er al uit welke workshop of training jullie willen plannen? Of wellicht wil je je medewerkers persoonlijke coaching aanbieden?
Of wil je graag iets plannen voor een evenement, maar je weet nog niet precies wat?
Wij denken graag mee!
Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.