Ondersteun je medewerkers naar een gezonder gewicht,
vet belangrijk!

Als werkgever kun je werknemers informeren over het belang van een gezond gewicht. Door interventies aan te bieden straalt het bedrijf betrokkenheid uit. Medewerkers met een gezond gewicht verzuimen minder, zijn productiever, hebben meer energie en meer werkplezier. Een gewichtsvermindering van vijf procent helpt de gezondheidsrisico’s al aanzienlijk te verminderen.  Een win-win situatie!


De helft van de volwassen Nederlanders is te zwaar

In 2019 had 50,1% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht (body mass index tussen 25 - 30) of obesitas (body mass index > 30). Overgewicht komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Bij obesitas is dat andersom: meer vrouwen hebben obesitas dan mannen. Het overgewicht neemt toe naarmate men ouder wordt. 
overgewicht-nl.png

Overgewicht en obesitas hangen samen met tal van ziekten

Overgewicht, en in het bijzonder obesitas, hangt samen met tal van chronische aandoeningen. Dit betreft met name diabetes mellitus type 2 en hart- en vaatziekten, maar ook klachten aan het bewegingsapparaat zoals artrose en rugklachten, aandoeningen van de ademhalingsorganen en enkele soorten kanker. Overgewicht en obesitas gaan ook gepaard met meer ongezonde levensjaren. Het risico op ziekten wordt groter naarmate de buikomvang toeneemt. 

 

Veel buikvet is gevaarlijker dan overgewicht

Mensen met overgewicht maar ook met een gezond gewicht, waarbij het vet rond de buik opslaat, hebben verhoogde gezondheidsrisico’s. Buikvet maakt dat er verschillende ontstekingen in het lichaam ontstaan en het immuunsysteem verzwakt. Mensen zijn dan vatbaarder voor virale en bacteriële infecties zoals griep of erger. Ook voor diabetes mellitus type 2 en hart- en vaatziekten is de hoeveelheid buikvet de belangrijkste risicofactor.

Overgewicht leidt tot een hoger verzuim, beperkingen en arbeidsongeschiktheid

Nederlandse studies geven aan dat werkenden met overgewicht en obesitas aantoonbaar meer werkdagen verzuimen dan werknemers met een gezond gewicht. Overgewicht en obesitas beïnvloedt dus productiviteit (als gevolg van verzuim en arbeidsongeschiktheid) negatief.

infographicziekteverzuim.jpg

Wat kun je als werkgever doen?

Ondersteun je medewerkers naar een gezonder gewicht. MyDailylifestyle biedt verschillende persoonlijke coaching programma’s om af te vallen voor verschillende doelgroepen. Bij een persoonlijk coachingsprogramma worden je medewerkers begeleid door ervaren diëtisten. Omdat elke medewerker anders is vinden wij het belangrijk om het juiste programma aan te bieden. Er zijn proactieve programma’s om overgewicht te voorkomen of een aantal kilo af te vallen. Preventieve programma’s voor medewerkers met overgewicht en curatieve programma’s voor mensen met obesitas.

Proactief

Deze programma’s duren 8 weken en zijn geschikt voor mensen met een gezond gewicht die overwicht willen voorkomen of een aantal kilo willen afvallen.

Preventief

Deze programma’s duren 12 weken en zijn geschikt voor mensen met overgewicht. 

Curatief

Deze programma’s duren 24 weken en zijn geschikt voor mensen met obesitas. 

Resultaten MyDailyLifestyle interventie gericht op afvallen

Onze persoonlijke coaching programma’s leveren 5 tot 10 % gewichtsverlies, meer dan 4% reductie in buikvet, ongeveer twee dagen verzuimreductie per medewerker per jaar en verbetering in conditie en energieniveau. Met deze interventies van leefstijlverandering en gewichtsverlies verbetert de productiviteit én inzetbaarheid van je medewerkers.

 

afvallen.png

Maatwerk per medewerker:
kantoor, ploegendienst, praktijk of theoretisch opgeleid

Wij kijken niet alleen naar de mate van overgewicht en het doel dat de medewerker wil bereiken, maar ook naar de werkzaamheden (bijvoorbeeld onregelmatige diensten), opleidingsniveau (theoretisch of praktisch opgeleid) en bij (pré)diabetes kunnen wij een koolhydraatarm programma aanbieden. Mensen in ploegendienst en wisselende werktijden lopen een nóg hoger risico op overgewicht en ook diabetes 2 en hart- en vaatziekten. Daarom hebben wij speciale programma's voor verschillende doelgroepen. Naar wens kan er ook een beweegcoach ingezet worden of een extra slaapmodule. De coaching is via face-to-face- of videogesprekken met online ondersteuning. De medewerker kan via een makkelijke app 24/7 in contact staan met zijn/haar persoonlijke coach(es) voor vragen, tips, adviezen en ondersteuning. Jullie medewerkers zijn uniek en daarom leveren wij maatwerk!

Hoe kunnen wij jouw organisatie helpen?

Door de juiste interventie in te zetten, helpen wij jouw medewerkers naar een gezonder gewicht. Om de werknemers te motiveren kunnen wij aan het begin van een interventie enkele inspirerende workshops aanbieden. Dat kan fysiek op locatie of als webinar.

Gezonde medewerkers maken een gezond bedrijf! Wil je meer weten? Vraag een brochure aan of neem contact met ons op via info@mydailylifestyle.com of bel 0346-286240.

 

Naam
Vul a.u.b. uw naam in

Functie
Vul a.u.b. uw functie in

Organisatie
Vul a.u.b. uw organisatie in

Email
Vul a.u.b. uw emailadres in

Telefoonnummer
Invalid Input
Brochure(s)
Selecteer a.u.b. een of meer brochures

Invalid Input

Een afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

MyDailyLifestyle is ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 certificering betekent dat wij een kwaliteits­management­systeem (QMS) hebben om een hoge klanttevredenheid te leveren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Ons team

team

Contact

MyDailyLifestyle
Bisonspoor 332
3605 JT Maarssen
Tel: 0346 28 62 40
info@mydailylifestyle.com

Kleine aanpassingen, groot verschil