Burn-out, bore-out en stressklachten:
hoe ondersteun je je medewerkers?

In deze tijd lees je overal dat psychische klachten bij werknemers toenemen. Er is geen werkgever die niet te maken heeft gehad met grote veranderingen. Bij sommige werkgevers zijn medewerkers drukker dan ooit – denk natuurlijk aan de zorg, maar ook de vele bedrijven die de zorg ondersteunen en/of materialen maken. In die organisaties loopt stress en ook vaak angst op. Anderen bedrijven, waar vele mensen nu thuiswerken, vragen zich af hoe zij contact, verbinding en creativiteit kunnen behouden in deze saaie, sombere en minder inspirerende tijd. Sommige medewerkers voelen zich moedeloos en kampen met een “bore-out”.

Mentale klachten zijn enorm toegenomen

In 2019 ervaarde 17% van de medewerkers burn-out klachten, bijna één of de vijf medewerkers, volgens TNO. In deze coronatijd laten meerdere onderzoeken zien dat dit percentage enorm is toegenomen. Volgens een onderzoek van Het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out hebben 56% van de medewerkers last van burn-out gerelateerde klachten. De combinatie van thuiswerken of langere dagen, baan onzekerheid, de economisch situatie en angst in deze tijd eisen hun tol. EenVandaag heeft dit bevestigd met een onderzoek waarbij 60% van de bevolking aangeeft last te hebben van mentale klachten. Dit kunnen lichte klachten zijn zoals prikkelbaarheid of moeite hebben met concentratie tot echt serieuzere klachten zoals angst of depressie. Bij jongvolwassenen tot 35 jaar is het getal nog schokkender, 74% ervaart klachten zoals stress, eenzaamheid of aanhoudende vermoeidheid.

Wees proactief, geef medewerkers aandacht en ondersteuning

Het goede nieuws is dat klachten niet tot uitval hoeven te leiden. Medewerkers kunnen heel goed herstellen van mentale klachten, ook in deze onzekere tijden. Belangrijk is dat werkgevers de signalen (h)erkennen en medewerkers ondersteunen, omdat veel medewerkers de signalen zelf niet (h)erkennen. MyDailyLifestyle kan werkgevers helpen met workshops die zorgen voor aandacht en verbinding tot individuele coaching voor medewerkers met stress en burn-out klachten.   

mentaal-welbevinden-en-stress-reductie.jpg

Speeddaten met de mentaalcoach

Een kort en krachtig gesprek met de mentaalcoach over stress en stress hantering in. Deze duurt 15 minuten per persoon. Medewekers kunnen vragen stellen en voorbeelden geven vanuit hun ervaringen en zij zullen tips en handvatten ontvangen waarmee ze direct aan de slag kunnen. De gesprekken kunnen via face-to-face of via video bellen plaatsvinden.

Workshops zorgen voor aandacht en verbinding

Mentaal en Fysiek in balans in coronatijd: deze workshop in een kleine setting samen met elkaar zorgt voor meer energie en een beter balans in deze tijd. Online via Teams.

Stress less: medewerkers leren hun eigen stresspatroon herkennen en krijgen oefeningen en handvatten om hiermee beter om te gaan om effectiever en gelukkiger de dag door. Online via webinar.

Persoonlijk coaching: veerkracht, stress en/of angst vermindering

MyDailylifestyle biedt verschillende persoonlijke coaching programma’s om veerkracht te bevorderen, stress te reduceren en burn-out te voorkomen. Bij een persoonlijk coachingsprogramma worden je medewerkers begeleid door onze ervaren mentalcoaches. Omdat elke medewerker anders is vinden wij het belangrijk om het juiste programma aan te bieden. Er zijn proactieve programma’s om emotionele intelligentie te verbeteren, preventieve programma’s voor medewerkers met stressklachten en curatieve programma’s voor medewerkers met zwaardere klachten of om te helpen bij re-integratie.

Proactief

Je emotionele intelligentie en veerkracht: een 6 weken programma met coaching van een mentalcoach om emotionele intelligentie te bevorderen. 

Preventief

Stress less met mindfulness: een 8 weken programma met coaching van een mindfulness trainer om stress klachten te verminderen of/en welbevinden te verhogen. Voor medewerkers met lichte klachten. 

Curatief

Grip op je energie: een 12 weken programma met coaching van een mentalcoach om burn-out te voorkomen of om te ondersteunen bij re-integratie. Voor medewerkers met intensievere klachten.   

Resultaten MyDailyLifestyle interventie gericht op stressreductie

Onze persoonlijke coaching programma’s leveren een significante reductie in stress, gemeten door de gevalideerde VierDimensionale Klachtenlijst (4DKL), dimensie distress. Vóór de interventie hadden de deelnemers een matig verhoogd stressniveau en na de interventie was het stressniveau niet verhoogd.

stressreductie1.png

Hoe kunnen wij jouw organisatie helpen in deze tijd?

Door nu een interventie preventief in te zetten is ons doel je medewerkers te helpen problemen in de toekomst te voorkomen. Wil je meer weten? Vraag een brochure aan of neem contact met ons op via info@mydailylifestyle.com of bel 0346-286240.

Naam
Vul a.u.b. uw naam in

Functie
Vul a.u.b. uw functie in

Organisatie
Vul a.u.b. uw organisatie in

Email
Vul a.u.b. uw emailadres in

Telefoonnummer
Invalid Input
Brochure(s)
Selecteer a.u.b. een of meer brochures

Invalid Input

Een afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

MyDailyLifestyle is ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 certificering betekent dat wij een kwaliteits­management­systeem (QMS) hebben om een hoge klanttevredenheid te leveren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Kleine aanpassingen, groot verschil