Verzuimreductie en inzetbaarheid verhogen voor je (ploegendienst) medewerkers nu met 50% subsidie

De levensmiddelenindustrie, is een van de grootste en belangrijkste industriële sectoren van Nederland. Het werk in deze sector vraagt veel van haar werknemers: ze krijgen vaak te maken met lange werkdagen, fysieke belasting & nachtelijk werk. Met als gevolg dat het (langdurig) verzuim 20% hoger ligt dan in de rest van Nederland.

aabc.png

Uitdagingen voor de levensmiddelenindustrie

  • Vergrijzing: 46% van de werknemers gaat in de komende 10 jaar met pensioen.
  • Zwaarte van het werk: Nachtdiensten, werken in een koeling of stof (bakkers) en vaak herhalende bewegingen zorgen voor fysieke en mentale slijtage. 
  • Ongezonde leefstijl: roken, overgewicht en een ongezonde leefstijl leidt tot nog meer verzuim en een verminderde inzetbaarheid. Werknemers zijn vaker en langer ziek, kunnen bepaalde taken niet meer goed uitvoeren, of zijn te moe/afgeleid om goed werk te leveren.
Wees daarom deze ontwikkelingen voor en investeer in een goed vitaliteitsplan.

Wat is SOL en wat is Fit2030?

 

SOL, de Stichting Opleidingsfonds Levensmiddelenindustrie is sinds 1989 hét ontwikkelingsfonds voor de sector. SOL voert meerjarige programma’s uit om mensen & organisaties in de food- en feedindustrie wendbaar en vitaal te houden.


Binnen het programma Fit2030 speelt SOL in op de uitdagingen (vergrijzing, verzuim, zwaarte van het werk) om alle bedrijven in de levensmiddelenindustrie naar een hoger niveau te tillen. Zij verwachten anders vanaf 2030 flinke belemmeringen om de continuïteit in deze sector te waarborgen, en proberen dit voor te zijn met opleidingen en vitaliteitstrajecten.

aa3.png

MyDailyLifestyle, gespecialiseerd in ploegendienst medewerkers!

MyDailyLifestyle heeft veel expertise en jarenlange ervaring in het coachen en ondersteunen van medewerkers met onregelmatige werktijden of die in ploegendiensten werken. Denk aan productiemedewerkers met een volcontinu rooster, mensen in de zorg en openbaarvervoer medewerkers. Wij zorgen ervoor dat medewerkers beter om gaan met hun onregelmatigheid zodat zij zich gezonder en fitter voelen.

 

Hoe motiveer je medewerkers?

Productiemedewerkers worden vooral gemotiveerd door leuke en ludieke metingen ondersteunt door voorbeelden en succesverhalen. De teamleider speelt hierbij ook een belangrijke rol.

Veel werkgevers zetten onze “Meten is weten” stand in om de medewerkers te laten zien wat hun echte leeftijd is. Dit spreekt productiemedewerkers aan, omdat zij dan zien of zij ouder of jonger zijn dan hun echte leeftijd. Op deze manier worden medewerkers bewust van hun eigen gezondheid (risico’s) en zijn ze gemotiveerder om in actie te komen.

aaaa455.png
programmaresultaat.jpg

Lager verzuim en een verbeterde inzetbaarheid


Onze gespecialiseerde en persoonlijke coaching programma’s leveren een verbetering in gezondheid, conditie, energieniveau en fitheid op voor het werk en een algehele verbetering in de kwaliteit van leven. Met onze interventies wordt verzuim gereduceerd en de productiviteit én inzetbaarheid verbeterd. De resultaten worden geanonimiseerd gedeeld met u als werkgever. Op 1 A-4tje wordt zichtbaar wat de winst is voor de medewerker, en ook voor uw bedrijf!

Veel gestelde vragen

Moet ik verantwoording afleggen voor de subsidie?

1.     Als goedgekeurde partij van de Stichting Opleidingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) bieden wij marktconforme prijzen voor onze interventies.

2.     Wij maken eerst een offerte met een plan van aanpak voor u. Als deze akkoord is dan dient u een eenvoudig projectplan in (er is een sjablon hiervoor) met de offerte en plan van aanpak bij SOL in om aanspraak te kunnen maken op subsidie. 

3.     Wij houden een presentielijst bij en delen die met SOL – die heeft dit nodig voor de verantwoording.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor mijn project?
Tot wanneer loopt deze subsidie?
Welke kosten zijn niet subsidiabel?
Kan mijn bedrijf gebruik maken van de subsidie?

Hoe werkt MyDailyLifestyle?

Wij beginnen eerst met een kennismakinggesprek, liefst bij u op locatie zodat wij de omgeving & sfeer kunnen ervaren en de medewerkers kunnen zien. Tijdens het gesprek brengen wij samen uw wensen in kaart, hoe ziet de medewerker populatie eruit, wat zijn de uitdagingen, en hoe kunnen wij deze het beste aanpakken. Wij kijken naar drie fases:

  • Bewustwording
  • Gedragsverandering
  • Terugvalpreventie

Daarna maken wij een plan van aanpak dat wij samen doorspreken. Als het concept plan van aanpak akkoord is, wordt deze ingediend bij de Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie onder het FIT2030 programma, voor de subsidieaanvraag. Nadat de goedkeuring van SOL is ontvangen, kan het project van start gaan.

Elk half jaar, als de rapportages beschikbaar zijn wordt het plan tijdens een gesprek geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

werkwaarde.png

Vertrouwd vitaliteitspartner van

Rabobank
BAM
Quote
Ikea
Zilveren Kruis
CZ
Quote
Menzis
Afvalzorg
Boerman Groep
Quote
Tata Steel
Sectorinstituut transport en logistiek
CGI
Quote
NS
Abbott
Lidl
Quote
VGZ
Kuehne+Nagel
Gunvor


MyDailyLifestyle: De beste partner voor duurzame vitaliteit

Met MyDailyLifestyle profiteren bedrijven in de levensmiddelenindustrie nu dus van interessante subsidies op vitaliteitstrajecten. Als vitaliteitspartner van SOL helpen wij bij de afhandeling van deze subsidie en zorgen wij ervoor dat jullie hier geen omkijken naar hebben.

Door nu in beweging te komen en je aan te sluiten, maak jij jouw organisatie futureproof voor verzuim in 2030. Wil je weten hoe? We helpen je graag op weg bij een adviesgesprek.

Maak een afspraak en ontdek de mogelijkheden!

angel2.jpg

 

Angela Champness - Register adviseur duurzame inzetbaarheid

Naam
Vul a.u.b. uw naam in

Functie
Vul a.u.b. uw functie in

Organisatie
Vul a.u.b. uw organisatie in

Aantal medewerkers in uw organisatie
Invalid Input

Email
Vul a.u.b. uw emailadres in

Telefoonnummer
Invalid Input

Wanneer kunnen wij u het beste bereiken?
Invalid Input

Een afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

MyDailyLifestyle is ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 certificering betekent dat wij een kwaliteits­management­systeem (QMS) hebben om een hoge klanttevredenheid te leveren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Kleine aanpassingen, groot verschil