Ondersteun je werknemers tijdens de overgang

Op het werk wordt nauwelijks over de overgang gesproken. Vrouwen zelf, maar ook leidinggevenden (h)erkennen overgangsklachten onvoldoende. Werkgevers hebben weinig kennis over de impact van de overgang in relatie tot werk. Maar liefst 35% van het verzuim bij deze doelgroep is gerelateerd aan de overgang. Om over voldoende vrouwelijk talent en arbeidspotentieel te beschikken en arbeidsuitval te voorkomen, is aandacht voor de overgang cruciaal.

Vrouwen in de overgang behouden voor de arbeidsmarkt

Tijdens de overgang vinden er verschillende fysieke, mentale en sociale veranderingen plaats. Vrouwen vinden het belangrijk als de werkgever dit (h)erkent. Door de overgang uit de taboesfeer te halen en erover te mogen praten voelen vrouwen zich gehoord en begrepen. De werkgever is erbij gebaat om werknemers in de overgang te ondersteunen, waarmee een groep ervaren professionals behouden blijft op de arbeidsmarkt.

Laat vrouwen zich gehoord voelen en hun kracht terugvinden

In Nederland zijn momenteel ongeveer 1,8 miljoen werkende vrouwen in de overgangsleeftijd. 64% van deze vrouwen ervaart overgangsklachten. Veel klachten hebben ook impact op het werk zoals: slecht slapen, stemmingswisselingen, depressieve gevoelens, concentratie- en geheugenproblemen en opvliegers tijdens het werk. Onderzoek laat zien dat vrouwelijke werknemers (45+), erg vermoeid zijn na het werk en dat het verzuim relatief hoog is: 4,9 verzuimdagen per elke honderd werkdagen versus 3,7 verzuimdagen onder mannen. Daarnaast is de arbeidsproductiviteit en arbeidsprestatie slechter bij vrouwen met overgangsklachten vergeleken met vrouwen zonder overgangsklachten. Gehoord worden en weten hoe klachten te verminderen zal de kwaliteit van leven verbeteren en ziekteverzuim verlagen.

coaching-overgang.jpg

Gesprek met de overgangsconsulent

Wij kunnen je medewerkers ook individuele gesprekken met een overgangsconsulente bieden, dat kan op locatie of via videobellen. De werknemer kan persoonlijke vragen stellen, klachten bespreken en krijgt een advies op maat. Een overgangsconsulent is een BIG geregistreerde verpleegkundige die een geaccrediteerde post-HBO opleiding voor overgangsconsulent heeft afgerond.

Workshop Werk en overgang

Onze workshops worden gegeven door een overgangsconsulent of een leefstijlcoach op locatie of via webinar. Als je een workshop met meer medische informatie wilt, kies dan voor de workshop gegeven door een overgangsconsulent. Wil je meer de focus op leefstijl met tips om klachten te verminderen, kies dan voor de workshop gegeven door een leefstijlcoach. De workshop of webinar vindt plaats in de vorm van een (digitaal) rondetafelgesprek, zodat de medewerkers ervaringen en tips kunnen uitwisselen. Daarnaast is er een speciale workshop voor leidinggevenden. Hierin leren zij klachten herkennen en het gesprek met de medewerker over de overgang aan te gaan.

Persoonlijke coaching: van klacht naar kracht

Daarnaast kunnen wij medewerkers één of verschillende leefstijlmodules bieden waarbij klachten verlaagd worden die met de overgang gepaard gaan. Je medewerker wordt begeleid door een leefstijlcoach. Allereerst worden de klachten in kaart gebracht en daarna wordt overlegd bij welke module de werknemer baat zou hebben. Er zijn vier modules: voeding, beweging, slaap en mentaal welbevinden. Het programma verschilt daardoor qua inhoud en duur per medewerker. Op deze manier leveren wij maatwerk.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf?

Door de juiste interventie in te zetten komen vrouwen krachtiger uit de overgang, voelen meer innerlijke rust, staan sterker in hun schoenen en hebben meer energie. Vraag een brochure aan of neem contact met ons op via info@mydailylifestyle.com of bel 0346-286240.

Naam
Vul a.u.b. uw naam in

Functie
Vul a.u.b. uw functie in

Organisatie
Vul a.u.b. uw organisatie in

Aantal medewerkers in uw organisatie
Invalid Input

Email
Vul a.u.b. uw emailadres in

Telefoonnummer
Invalid Input
Brochure(s)
Selecteer a.u.b. een of meer brochures

Invalid Input

Een afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

MyDailyLifestyle is ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 certificering betekent dat wij een kwaliteits­management­systeem (QMS) hebben om een hoge klanttevredenheid te leveren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Kleine aanpassingen, groot verschil