Klantcase:

Kick-off leefstijlprogramma’s bij Heros Sluiskil een groot succes!

Heros Sluiskil is een organisatie die actief is op het gebied van productie en verkoop van secundaire grondstoffen. Bij het bedrijf werken ongeveer 110 medewerkers.

 
logl6.png

Bewustwordings campagne door HR

Healthchecks & adviesgesprek met leefstijlcoach

Direct passende coaching om verandering te garanderen

Terugkerende communicatie de sleutel tot succes

 

Samen met Dimphy Rijpers, HR Manager bij Heros Sluiskil, heeft de Sector Instituut Transport en Logistiek en MyDailyLifestyle een vitaliteitsprogramma inclusief kick-off geïntroduceerd voor de medewerkers van Heros Sluiskil. De sleutel van het succes was de communicatie die Dimphy in twee weken voor aanvang van het programma heeft opgestart.

dimphy-removebg-preview.pngWij zijn ons er bewust van dat communicatie essentieel is om medewerkers enthousiast te maken voor leefstijlinterventies. Via verschillende kanalen zijn wij een intensieve campagne gestart zodat elke medewerker bereikt werd.”

Communicatiecampagne voor de start van de leefstijlprogramma’s

Managers briefen

Als eerste heeft Heros Sluiskil een presentatie gegeven aan de managers als aankondiging van de kick-off stand en de leefstijlprogramma’s. Zo creëer je draagvlak.   

Een week voor de kick-off is er een bijeenkomst georganiseerd met managers, productieleiders en teamleiders, met de vraag of zij zoveel mogelijk medewerkers wilden motiveren om mee te doen aan de kick-off. Er waren wat bedenkingen maar na even praten kwamen er al spontaan pré-aanmeldingen voor de leefstijlprogramma’s uit deze groep zelf. 

 

campaign-creators-gmsnxqiljp4-unsplash.png
kevin-gonzalez--nxnae9lu6w-unsplash.jpg

Feestelijke kick-off

Daarna heeft Heros Sluiskil tijdens een bedrijfsfeest de kick-off aangekondigd. Op strategische plaatsen (in- en uitgang en op de toiletten) hingen er posters en er werden flyers uitgedeeld. De aanwezige partners van de medewerkers waren op deze manier ook op de hoogte van de leefstijlprogramma’s en zij konden hun partners aanmoedigen om deel te nemen.

Twee dagen voor de kick-off was er een aankondiging op een groot scherm in de kantine te zien samen met een beknopte toelichting met een stoplicht groen-oranje-rood model over de leefstijlprogramma’s. Ook waren er inspirerende quotes van directie, managers en aansprekende collega's om medewerkers te motiveren. Er lagen flyers op de kantinetafels en bureaus van collega’s die niet vaak in de kantine komen en alle medewerkers ontvingen een e-mail gestuurd met informatie over de leefstijlprogramma’s.


“Ik raad elk bedrijf in de sector aan een vitaliteitsprogramma aan te bieden. De communicatie vooraf lijkt veel maar mijn advies is het om in een korte tijd te doen. Op die manier bouw je snel animo en heb je er minder werk aan. MyDailyLifestyle heeft veel communicatie materialen beschikbaar en je hoeft er alleen je eigen draai aan te geven.”

Dimphy

Vitale medewerkers: samen met STL

De interventies worden vanuit de Sector Instituut Transport en Logistiek gefinancierd. Daarnaast heeft Heros Sluiskil afgesproken dat zij een bonus geeft aan elke medewerker die actief meedoet aan een programma: €1,00 voor elke kg die alle medewerkers na afloop gezamenlijk zijn afgevallen. Dus 60 kg met z’n allen afgevallen, betekent dat iedereen €60,00 bonus ontvangt. Fijn toch!

stl-logp.png
stand.jpg

Meten is weten stand als kick-off

Er is bewust gekozen om de Meten is weten stand als kick-off in te zetten. De stand is laagdrempelig en medewerkers vinden het erg leuk en leerzaam. Daarnaast wil iedereen weten wat hun “echte” leeftijd is. Omdat er binnen Heros Sluiskil ook in ploegendiensten gewerkt wordt en zij iedereen in de gelegenheid wilden stellen om de lichaamsmeting te doen, is de stand twee dagen achter elkaar aangeboden.  

Een vitaler bedrijf

Marjolein van MyDailyLifestyle was met de Meten is weten stand in de kantine goed zichtbaar maar toch met voldoende afstand en privacy. Iedereen voelde zich veilig om langs te komen. Medewerkers die de eerste dag nog twijfelden, kwamen de tweede dag toch langs na de enthousiaste ervaringen gehoord te hebben van collega’s. Sterker nog, de stands en de resultaten waren twee dagen lang het gesprek van de dag! Mooi!  

Uiteindelijk heeft veel van de medewerkers die mee hebben gedaan aan de Meten is weten stand, zich ingeschreven voor een leefstijlprogramma. De gesprekken met de coach Marjolein aan de hand van het wegen en meten werden zeer op prijs gesteld. Een collega heeft vanuit zijn vakantieadres zelfs aangegeven mee te willen doen! Wat een succes!

heros-1.png

Een afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

MyDailyLifestyle is ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 certificering betekent dat wij een kwaliteits­management­systeem (QMS) hebben om een hoge klanttevredenheid te leveren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Kleine aanpassingen, groot verschil