Gezond eten en afvallen

Gezonde voeding, de basis van gezonde werknemers!

48,3% van de Nederlanders heeft overgewicht (BMI >25), inclusief obesitas (BMI >30). Overgewicht komt vaker voor bij mannen 53% dan bij vrouwen 43,7%. Ongeveer twee tot drie keer zoveel mensen hebben abdominale obesitas (een te grote buikomvang) als "gewone" obesitas (een te hoge body mass index - BMI - ). Er is sprake van abdominale obesitas voor vrouwen bij een omtrek van 88 cm of meer, voor mannen bij een omtrek van 102 cm of meer. Ruim één op de drie vrouwen heeft abdominale obesitas, van de mannen ruim een kwart (RIVM).

Mensen met obesitas hebben 5-12 keer zoveel kans op diabetes type II, en een 2-4 keer zo hoge kans op hartziekten en een aantal vormen van kanker, als mensen met een gezond gewicht. Daarbij is de hoeveelheid buikvet de belangrijkste risicofactor voor het optreden van diabetes type II en hart- en vaatziekten. Ongeveer één op de zeven gevallen van hart- en vaatziekten in Nederland kan toegeschreven worden aan overgewicht (RIVM).

Houd uw werknemers gezond en fit

Uit onderzoek blijkt dat er bij werknemers met overgewicht 13 keer meer verzuim is dan gemiddeld. Een groot deel van de verzuimkosten kunnen voorkomen worden door een gezondere leefstijl, waarin er aandacht is voor goede voeding.

Gezonde werknemers die lekker in hun vel zitten zijn uw belangrijkste bedrijfsmiddel. Net zoals bij andere bedrijfsmiddelen is goed onderhoud belangrijk. Niet alleen om de inzetbaarheid te bevorderen. Vitale werknemers zijn tevreden, gemotiveerd en dus productiever.

Onze unieke multimediale programma's leveren zichtbare resultaten

Wij bieden een scala aan programma's voor zowel werknemers die overdag werken als werknemers die onregelmatige diensten/in ploegendienst werken. Uw werknemers worden gecoacht door ervaren diëtisten. Er zijn preventieve en curatieve programma's voor het behalen van een gezond lichaamsgewicht, ter verhoging van de fysieke en psychische fitheid. In de programma's leren uw werknemers een gezonde leefstijl aan, waarbij hun vitaliteit verhoogd wordt. Onze programma’s zijn gericht op langdurig resultaat. Door de unieke multimediale aanpak met een combinatie van face-to-face, eCoaching (online) en telefonische ondersteuning verzekeren wij u resultaat. U zult verbetering zien in de vitaliteit en gezondheid van uw werknemers.

Werken uw medewerkers in wisseldiensten, ploegendiensten of met onregelmatige werktijden?

Door het gebrek aan een vast ritme kunnen uw medewerkers meer moeite hebben om een gezond gewicht te bereiken of te behouden. Voor mensen die onregelmatige werktijden hebben zijn er daarom speciale ploegendienstprogramma's. Deze programma's zijn er op gericht om uw medewerkers te ondersteunen bij het verkrijgen van een gezond eetpatroon ondanks de wisselende werktijden. Uw medewerkers leren om te gaan met deze onregelmatigheid en krijgen voorbeeld dagmenu’s voor verschillende diensten.

Lees de ervaringsverhalen.

Welk programma past het best bij mijn werknemers?

De eerste stap - in een keuze voor een programma - is het bepalen van de wensen van u en uw werknemers.

Voor werknemers die willen afvallen en hun voedingspatroon willen verbeteren is Lekker gezond een goede keus. Een voorbeeld hiervan is de kantoormedewerker met licht overgewicht.

Als uw werknemers geheel online begeleid willen worden is Weer op uw gewicht geschikt. Denk bijvoorbeeld aan gedetacheerde werknemers waarbij afspraken voor het face-to-face contact moeilijk te maken zijn.

Voor werknemers met (abdominale) obesitas (BMI >30 of een buikomvang >88 cm/102 cm) is het programma Stok achter de deur geschikt. Dit programma is een intensief 24-weken-programma waarbij er extra aandacht wordt besteed aan gedragsverandering.

Voor medewerkers met een BMI >30 met een grote tailleomvang een verhoogde bloedsuikerspiegel, cholesterol en/of bloeddruk die na meerdere pogingen met andere diëten nog niet succesvol afgevallen is er het programma: Meer resultaten door minder koolhydraten. Bij deze werknemers is er meestal sprake van insuline resistentie (ongevoeligheid) en dat vraagt om een speciale aanpak.
 

Afhankelijk of uw werknemers regelmatige- of onregelmatige werktijden hebben, kiest u voor een regulier programma of een ploegendienstprogramma.

Preventieve programma's Duur (weken) Doel Begeleidingsvorm Coach
Weer op uw gewicht

12

Gezond eten en afvallen

Volledig online

Diëtist

Weer op uw gewicht - ploegendienst

12 

Gezond eten en afvallen 

Volledig online 

Diëtist 

Lekker gezond

12

Gezond eten en afvallen

Face-to-face en online

Diëtist

Lekker gezond - ploegendienst

12

Gezond eten en afvallen

Face-to-face en online

Diëtist

Curatieve programma's Duur (weken) Doel Begeleidingsvorm Coach
Stok achter de deur

24

Gezond eten en afvallen

Face-to-face
telefonisch en online

Diëtist

Stok achter de deur - ploegendienst

24 

Gezond eten en afvallen 

Face-to-face
telefonisch en online

Diëtist 

Meer resultaten door minder koolhydraten

24

Afvallen en fitter worden

Face-to-face,
telefonisch en online

Diëtist

Meer resultaten door minder koolhydraten ploegendienst

24 

Afvallen en fitter worden

Face-to-face,
telefonisch en online 

 Diëtist

Blijf op pad (vervolgprogramma)

36

Op gewicht blijven

Face-to-face,
telefonisch en online

Diëtist

Brochure aanvragen

Vergoeding door zorgverzekeraars

Omdat wij met professionals werken, is het mogelijk dat er voor onze programma's een vergoeding gegeven wordt vanuit de aanvullende zorgverzekering. De kosten voor uw bedrijf worden hierdoor gereduceerd en in de meeste gevallen kunnen wij rechtstreeks de declaraties bij de zorgverzekeraar indienen. Bekijk de vergoedingen of neem contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is voor uw bedrijf.