DE VITALITEITSKALENDER VOOR HET VOORJAAR!

Ben je van plan om een activiteit en/of evenement te plannen voor in het voorjaar? Dan kan je wellicht meeliften op een landelijke of internationale themadag of -week. Hieronder tref je de vitaliteitskalender met alle relevante thema’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid van je medewerkers.
 
Voor ieder evenement verzorgen wij een passende workshop en training of persoonlijke coaching.
 
Heb je vragen of wil je een evenement plannen? Neem dan gerust contact met ons op!
 

Passende MyDailyLifestyle workshops en trainingen voor jouw evenement!

Maart.png

1 maart - Nationale Complimentendag

Er is niets wat mensen sneller blijer, enthousiaster, energieker, opgewekter, meer betrokken, productiever, maar ook luister- én veranderingsbereid maakt dan een oprecht compliment! Een oprecht compliment betekent dat iemand als mens gezien en gewaardeerd wordt. Het vergroot daarmee niet alleen het zelf- maar tegelijkertijd ook het onderling vertrouwen.
Dus kijk eens om je heen en geef een ander een compliment!

Workshops en trainingen
Persoonlijke coaching

4 maart - Wereld Obesitas Dag

Deze dag, die in 2020 van start is gegaan, helpt het bewustzijn over deze ziekte te vergroten en tegelijkertijd energie te mobiliseren. Het doel is de houding van mensen te veranderen en vooringenomen ideeën te bestrijden.

Obesitas.png

8 maart - Internationale Vrouwendag

Een dag die nog steeds nodig is om gelijkheid aan te gaan. Nog steeds hebben vrouwen te maken met meer huiselijk geweld, zwangerschapsdiscriminatie, gelijke beloning en nog veel meer.
Deze dag is een goede dag om hier -ook als man- bij stil te staan en de verbinding aan te gaan.

Vrouwendag.png

16 maart - Dag van de Thuiswerker

Thuiswerken is steeds meer geaccepteerd geworden en heeft ook veel voordelen. Vanuit huis werken kan namelijk een langdurige oplossing zijn voor mensen met en zonder aandoening. Voor de mensen zelf, die met thuiswerken een betere balans in hun leven krijgen. En voor werkgevers die door de thuiswerkbaan te omarmen als serieuze mogelijkheid minder snel afscheid hoeven te nemen van medewerkers die langdurig ziek worden en moeite hebben met de reis naar of de drukte op kantoor.


17 maart - Internationale Dag van de Slaap

De dag dat slapen en zaken die hiermee te maken hebben centraal staan, zoals je gezondheid en alertheid. Welke aandoeningen veroorzaken een slechte nachtrust? En wat zijn de gevolgen van een slechte nachtrust? Op deze dag wordt hier extra aandacht aan gegeven.

Workshops en trainingen
Persoonlijke coaching

20 maart - International Day of Happiness

We noemen dit ook wel Internationale dag van het geluk, maar iedereen wordt toch al vrolijk van het woord Happiness! Ieder jaar wordt op deze dag het ‘gelukkigste land ter wereld’ bekendgemaakt in het World Happines Report. Nu staan we de afgelopen jaren gelukkig wel in de top 10, maar laten we er met z’n allen voor zorgen dat we op nummer 1 komen te staan!

Day_of_Happiness.png

21 maart - Dag tegen Racisme en Discriminatie

We zijn allemaal gelijk en hebben allemaal dezelfde rechten. Ongeacht onze etnische achtergrond, nationaliteit, sociale klasse, godsdienst, opvattingen, sekse, taal, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, leeftijd, gezondheid of wat dan ook. Desondanks is er nog racisme in de wereld en wordt er gediscrimineerd. We moeten hier allemaal bewust van blijven en zorgen dat dit stopt.

April.png

6 april - Wandel naar je Werk-dag

Deze dag is ontstaan om iedereen op te roepen om (een deel van de afstand) naar het werk te lopen. Dit kan vanaf de bus naar kantoor of misschien zelfs wel van de voordeur naar je bureau.
Werk je op deze dag thuis? Wandel dan een half uurtje in je pauze. Lopen werkt stress verlagend, verhoogt de creativiteit en productiviteit en is ook nog eens heel erg leuk.

Wandel_naar_je_Werk-dag.png

7 april - Wereldgezondheidsdag

Op deze dag is het goed om even stil te staan bij uw eigen gezondheid, hoe staat er ervoor? Een slechte gezondheid is levensgevaarlijk. Het is dan ook belangrijk om hier bij stil te staan én actie te ondernemen als je gezondheid toch ongezonder is dan je had gedacht.

Wereldgezondheidsdag.png

12 april - Nationale Poepdag

Aangezien ontlasting veel vertelt over iemands gezondheid en kan helpen bij vroegtijdig constateren van darmkanker, is deze dag in het leven geroepen.
Ben je naar de wc geweest? Kijk dan nog eens een keer achterom!


17 tot en met 21 april - Week van de Overgang

Iedere vrouw heeft er een keer mee te maken, maar we weten er eigenlijk opvallend weinig van. Wist je namelijk dat de eerste symptomen al rond de 40/45 jaar kunnen komen? En wat houdt de overgang nou precies in? In deze week wordt er extra bewustzijn gecreëerd over het herkennen van de symptomen en deze bijzondere periode in een vrouwenleven.


19 april - Landelijke Dag tegen Pesten

Op deze dag wordt in Nederland extra aandacht besteedt aan het stoppen van pesten. Er wordt bewust stilgestaan bij pesten en de gevolgen van pesten voor zowel slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders. Ondanks dat we pesten vaak associëren met kinderen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat pestgedrag alleen maar erger wordt naar mate we ouder worden. Laten wij verantwoordelijkheid voor onszelf en onze eigen acties nemen en de wereld leuk en gezellig maken voor onszelf en iedereen om ons heen.

Pesten.png

28 april - Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk

Deze internationale dag focust op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten. Een uitgelezen kans om het bewustzijn rondom gezond en veilig werken te vergroten en preventie van beroepsziekten te bespreken met je collega’s.

Mei.png

10 mei - Nationale Offline Dag

24 uur lang je telefoon, Instagram, e-mail, Facebook en WhatsApp laten voor wat het is. Dat is de uitdaging die we op 10 mei met Nationale Offline Dag met heel Nederland aangaan. En wat voor uitdaging. Het online en offline leven is ondertussen zo met elkaar verstrengeld, dat we ons een dag zonder wifi moeilijk kunnen voorstellen. Ga jij de uitdaging aan?

On_offline.png

25 mei - Fiets naar je Werk dag

Op deze dag wordt het zakelijk fietsen onder de aandacht gebracht. Dus laat de auto vandaag eens staan als je naar je werk of een zakelijke afspraak gaat en pak de fiets!

Fiets_naar_je_werk.png

31 mei - Wereld Anti-Tabaksdag

Deze dag staat in het teken van het verminderen van het gebruik van tabak en is in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie. Rook jij? Dan is dit een mooi moment om het roken voorgoed vaarwel te zeggen.

Juni.png

1 juni - Internationale Dag van de Ouders

Tropenjaren, alle ballen in de lucht houden, het klinkt onschuldig maar veel ouders ervaren de druk van het ouderschap als een steeds grotere uitdaging. Keuzes maken, schuldgevoelens, alles organiseren, onzekerheid en kwetsbaarheid, voldoen aan alle verwachtingen, combineren van werk en zorg. Het zijn slechts voorbeelden, toch praten we hier niet of nauwelijks over. Sta er vandaag eens extra bij stil en praat erover met een ander(e ouder). Wie weet kan je tips uitwisselen!


5 tot en met 11 juni - Week zonder suiker

Op zich is een beetje suiker helemaal niet zo slecht. Toch krijgen we schrikbarend veel suikers binnen. Veel van dit suiker krijgen we ongemerkt binnen doordat we bewerkte producten eten en drinken. In deze week word je uitgedaagd om 7 dagen gezond te eten en te drinken zonder toegevoegde suikers. Een weekje 'afkicken' van suiker dus! Daag jij jezelf uit?

Suiker.png

21 juni - Internationale Yoga Dag

Op de langste dag van het jaar is het goed om aandacht te geven aan het belang en de impact van yoga op de gezondheid van mensen. Het woord Yoga komt van het Sanskriet woord "Yuja", dit betekend het verenigen van lichaam en geest. Yoga is een oude vorm van lichaamsbeweging voor zowel de lichaam, de geest als het spirituele en helpt zowel voor de mentale als de geestelijke gezondheid.

Workshops en trainingen
Persoonlijke coaching

Welk evenement plan jij?

Ben jij er al uit welke workshop of training jullie willen plannen? Of wellicht ga wil je je medewerkers persoonlijke coaching aanbieden?
Of wil je graag iets plannen voor een evenement, maar je weet nog niet precies wat?

Wij denken graag mee!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Een afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

MyDailyLifestyle is ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 certificering betekent dat wij een kwaliteits­management­systeem (QMS) hebben om een hoge klanttevredenheid te leveren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Kleine aanpassingen, groot verschil