DE VITALITEITSKALENDER VOOR HET NAJAAR 2023!

Ben je van plan om een activiteit en/of evenement te plannen voor in het najaar? Dan kan je wellicht meeliften op een landelijke of internationale themadag of -week. Hieronder tref je de vitaliteitskalender met alle relevante thema’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid van je medewerkers.
 
Voor ieder evenement verzorgen wij een passende oplossing. 
 
Heb je vragen of wil je een evenement plannen? Neem dan gerust contact met ons op!
 

Passende MyDailyLifestyle workshops en trainingen voor jouw evenement!

September.png

12 september - Mindfulnessdag

Mindfulness is een gemoedstoestand die getypeerd wordt door de bewustwording van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op automatische reacties. Om toe te werken naar mindfulness doet men onder andere trainingen, meditatie en andere aandachtsoefeningen.


13 september - Dag van het Positief Denken

De Dag van het Positief Denken is een internationale dag die geheel in het teken staat van positief denken en positieve energie. Positief denken brengt aardig wat voordelen. Volgens meerdere onderzoeken is een positieve houding goed voor zowel onze fysieke gezondheid als onze mentale gezondheid. De tekenen wijzen erop dat je, door het hebben van veel positieve gedachten, zelfs minder snel de kans hebt om ziek te worden en dus langer en gezonder zult leven.


19 september - Dag van de Diëtist

Het doel van deze dag is om aandacht te vestigen op het belang van goede voeding en de rol van diëtisten in het bevorderen van gezonde eetgewoonten en een gezonde levensstijl.

dietiste.png
Coachingsgesprekken
Stands en speeddates
Persoonlijke coaching
Workshops en trainingen

25 tot en met 29 september - Week van het Werkgeluk

De Week van het Werkgeluk is een initiatief dat tot doel heeft het bewustzijn en de bevordering van werkgeluk te vergroten. Tijdens deze week worden activiteiten, evenementen en discussies georganiseerd die gericht zijn op het begrijpen en verbeteren van de tevredenheid, be-trokkenheid en het welzijn van medewerkers op de werkplek.


25 tot en met 29 september - Nationale Vitaliteitsweek

Het doel van de Nationale Vitaliteitsweek is werkend Nederland bewust te maken van het belang van de eigen vitaliteit. Het thema van 2023 is Veerkracht. Het aantal mensen dat psychische klachten ervaart groeit helaas nog steeds. Daarom is er dit jaar voor gekozen om aandacht te besteden aan het vergroten van veerkracht. Vanuit de Nationale Vitaliteitsweek is het de bedoeling om mensen handvatten mee te geven om te werken aan hun eigen veerkracht.

Vitaliteitsweek.png
Oktober.png

Hele maand oktober - Stoptober

Stoppen met roken is niet voor iedereen even eenvoudig. Er zijn gevallen bekend van mensen die er na een tijdje genoeg van hadden, sigaretten weggooide en nooit meer hebben gerookt, maar dat zijn er niet veel. De gemiddelde roker heeft verschillende stoppogingen nodig om daadwerkelijk afscheid te kunnen nemen van het roken. Stoptober is een geweldig initiatief om gezamenlijk met vele anderen een stoppoging te ondernemen.

Persoonlijke coaching
Coachingsgesprekken
Stands en speeddates

10 oktober - Wereld Geestelijke Gezondheidsdag

Dit is een jaarlijks evenement dat wereldwijd wordt gehouden om bewustzijn te creëren rondom geestelijke gezondheidskwesties en om het belang van mentaal welzijn te benadrukken. Het doel is om stigma's rond geestelijke gezondheid te verminderen, mensen aan te moedigen openlijk over hun mentale gezondheid te praten en de toegang tot geestelijke gezondheidszorg te bevorderen.

MentalHealth.png

14 oktober - Nationale Groente en Fruitdag

Op deze dag staan alle Nederlandse groenten en fruit in de spotlight, met als doel de consumptie van groenten en fruit onder onze bevolking te stimuleren. Groenten en fruit zitten vol vitamines en mineralen en ze bevatten veel vezels. En dat is goed voor het immuunsysteem. Voor het beste effect op het lichaam is het belangrijk om te combineren en variëren met verschil-lende soorten.


16 oktober - Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag gaat uiteraard ook over bewustwording creëren dat mensen over de hele wereld honger lijden. Maar Wereldvoedseldag wordt ook ingezet om bewustzijn te vergroten over gezonde voeding en wat ons lichaam nodig heeft. De laatste tijd is er meer kennis gekomen over gezonde diëten en welk voedsel gezond of ongezond is, maar we zijn er nog niet! Wereldvoedseldag biedt een geweldige gelegenheid om de educatie en bewustwording op dit gebied verder te bevorderen.


18 oktober - Wereld Menopauzedag

Deze dag is opgericht door de International Menopause Society, een van origine Amerikaanse club die meer aandacht vraagt voor de mogelijke problemen die voorkomen bij vrouwen op latere leeftijd. Met deze dag willen zij aandacht vragen voor de menopauze en de klachten en gezondheidsrisico’s die hierbij komen kijken.

Menopauze.png
November.png

3 november - Dag tegen de Rugpijn

Om rugpijn breed onder de aandacht te brengen is de Dag tegen Rugpijn in het leven geroepen. Ruim twee miljoen mensen ervaren pijn aan hun rug of nek. Eén op de vijf mensen lijdt aan chronische rugpijn. De meest voorkomende oorzaken? Te veel zitten, te weinig bewegen en een verkeerde houding. Op deze dag kan je bij veel chiropractoren langs voor een gratis rugcheck. Daarnaast zijn er veel oefeningen die je kunnen helpen om rugklachten te voorkomen.


13 november - Wereld Vriendelijkheidsdag

Wereld Vriendelijkheidsdag is een dag om goede daden in de gemeenschap te benadrukken, gericht op de positieve kracht en de rode draad van vriendelijkheid die ons bindt. Vriendelijkheid is een fundamenteel onderdeel van de menselijke conditie die de kloof tussen rasreligie, politiek, geslacht en postcodes overbrugt.


13 tot en met 17 november - Week van de Werkstress

Deze week is gericht op bewustwording en het bespreken van werkgerelateerde stress. Het doel is om werkgevers, werknemers en andere belanghebbenden te informeren over het belang van het creëren van een gezonde werkomgeving en het bevorderen van het welzijn op de werkplek.

Werkstress.png

14 november - Wereld Diabetes Dag

Het doel van Wereld Diabetes Dag is aandacht en bewustzijn te creëren over diabetes, de risico's ervan en hoe het kan worden voorkomen. Het doel is om mensen te informeren, vroege opsporing aan te moedigen, steun te bieden aan degenen die met diabetes leven en fondsen te genereren voor onderzoek en behandeling.

Diabetes.png
December.png

12 december - Internationale Dag van de Universele Gezondheidszorg

Op deze dag kijken we naar de mogelijkheden om zorg toegankelijk te maken voor iedereen, zonder dat je je daar financieel een breuk over hoeft te vallen. Tijdens deze dag wordt vooral gekeken naar hoe dat doel kan worden bereikt, welke stappen er moeten worden ondernomen, en wat de voordelen zijn voor patiënten én landen.


14 december - Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Deze dag is in het leven geroepen om de vrachtwagenchauffeurs of logistiek medewerkers in het zonnetje te zetten. Er wordt ruim aandacht besteed aan het welzijn en veiligheid. Dus, hoe je op een juiste manier omgaat met de fysieke belasting van je beroep en de onderlinge verhoudingen op de werkvloer.

Vrachtwagenchauffeur.png

Welk evenement plan jij?

Ben jij er al uit welke workshop of training jullie willen plannen? Of wellicht wil je je medewerkers persoonlijke coaching aanbieden?
Of wil je graag iets plannen voor een evenement, maar je weet nog niet precies wat?

Wij denken graag mee!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Een afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

MyDailyLifestyle is ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 certificering betekent dat wij een kwaliteits­management­systeem (QMS) hebben om een hoge klanttevredenheid te leveren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Kleine aanpassingen, groot verschil