Trainingen

Wilt u dat uw medewerkers zich fitter voelen en beter presteren op het werk? MyDailylifestyle biedt leefstijltrainingen aan op maat. De trainingen hebben als doel uw medewerkers inzicht te geven in hun leefstijl en de wijze waarop zij een gezondere leefstijl kunnen creëren.  Uw medewerkers krijgen adviezen, die direct in de praktijk toepasbaar zijn. De trainingen zijn interactief en dynamisch opgebouwd.

Trainingen

Training

Duur

Voor wie

Coaches

Doel  

CCV Leefstijltraining
Basis code 95*

7 uur

Transportsector

Diëtist en sportcoach


Fitter voelen en beter
presteren door een
gezondere leefstijl 

 

CCV Leefstijltraining
Uitgebreid code 95*

7 uur  

Transportsector

Diëtist en sportcoach

 

Fitter voelen en beter presteren door een gezondere leefstijl  

 

Training Leefstijl en
Ploegendienst

3,5 uur 

Storingsdiensten

Diëtist, sportcoach en mindfulnesstrainer  

 Leren omgaan met werkdruk en onregelmatige diensten  

Brochure aanvragen

* Deze training wordt aangeboden in samenwerking met .

Trainingen op maat voor iedere sector

Leefstijltrainingen voor de transportsector en voor ploegendienst medewerkers zijn enkele voorbeelden van trainingen die op maat zijn ontwikkeld. Wij begrijpen als geen ander dat iedere sector zijn eigen eisen stelt aan trainingen. Dus bent u werkzaam in een andere sector, neem dan contact met ons op. Wij inventariseren uw wensen en die van uw medewerkers, vervolgens wordt er een training op maat gemaakt, die perfect aansluit op uw behoeften en die van uw medewerkers.

CCV Leefstijltrainingen transportsector

MyDailyLifestyle heeft in samenwerking met Sectorinstituut Transport en Logistiek speciaal voor de transportsector leefstijltrainingen ontwikkeld. Voeding, beweging, alcohol, roken, stress, vermoeidheid zijn de thema’s die worden behandeld. De trainingen zijn een combinatie van een health check, interactieve presentatie, oefeningen, beweegsessie, video’s en proefrondes.

De trainers gaan met uw medewerkers in gesprek tijdens een  interactieve presentatie. Op die manier worden de trainingen samen met uw medewerkers gevormd en sluiten ze altijd goed aan op hun dagelijkse praktijk. Uw medewerkers leren wat ze nodig hebben en hoe ze gezonde keuzes kunnen maken. Om teambuilding te bevorderen en de aandacht scherp te houden, nemen twee teams het tegen elkaar op. U kunt kiezen voor een basistraining of uitgebreide training.

Verschil CCV leefstijltraining basis en uitgebreid

Vrachtwagenchauffeur

Het verschil tussen de basistraining en de uitgebreide training zit hem in de health check. De health check vindt plaats in de ochtend en geeft uw medewerkers een beeld van hun gezondheid op dat moment. Beide health checks bevatten:

  • Lichaamsmeting met onder andere: BMI, taille, vetpercentage, spier- en botmassa, ruststofwisseling
  • Voedings APK: het persoonlijke eetdagboek wordt besproken met de diëtist 
  • Conditietest
  • Bloeddrukmeting

 

De uitgebreide health check bevat extra:

  • Bloed prikken: test bloedwaarden cholesterol en glucose
  • Longkrachttest
  • Leefstijlbespreking 

 

Training leefstijl en ploegendienst

Werknemers die in ploegendiensten werken onder andere in de storingsdienst ervaren vaak een hoge tijdsdruk en het werken met onregelmatige werktijden is een zware belasting. Verstoring van het bioritme kan leiden tot lichamelijke en mentale klachten. Aangetoond is dat werknemers met onregelmatige werktijden een grotere kans op overgewicht hebben. Wisselende diensten beïnvloeden het eetgedrag en kunnen leiden tot gezondheidsklachten en slaapproblemen.

Storingsdienst

MyDailyLifestyle is  gespecialiseerd in training en coaching op dit gebied en heeft voor deze groep een training ontwikkeld. Met als doel beter te leren omgaan met de werkdruk en onregelmatige diensten. Ze krijgen inzicht in hun eigen leefstijl en leren hoe ze een gezondere leefstijl kunnen ontwikkelen rondom hun wisselende diensten.

De thema’s die worden behandeld zijn: voeding, beweging, stress en slaap. De trainingen zijn een combinatie van een interactieve presentatie, oefeningen,  beweegsessie, proefrondes, bewustwordingsactiviteiten en lichaamsmetingen. Ze worden gegeven door een diëtist, sportcoach en mindfulnesstrainer, ieder een specialist op zijn eigen vakgebied. De diëtist gaat met uw medewerkers in gesprek en leert ze keuzes te maken die passen bij verschillende werktijden, waardoor ze beter kunnen functioneren. De sportcoach gaat actief met ze aan de slag om ze te laten ervaren dat bewegen niet alleen goed maar ook leuk is. Uw medewerkers leren van een mindfulnesstrainer effectief om te gaan met stressvolle situaties. Wij wijzen uw medewerkers de goede weg!