De kracht van je EQ

Wilt u dat uw werknemers:

  • Beter samenwerken
  • Meer focus hebben in hun werk
  • Veerkracht hebben
  • Zelfreflectie tonen
  • Werk/privé balans ervaren
  • Een positieve werkhouding hebben

Dit kan door de Emotionele Intelligentie te ontwikkelen!

Wat is Emotionele Intelligentie? 
EQ, staat voor Emotionele Intelligentie en zegt iets over hoe iemand omgaat met emoties van zichzelf en anderen en hoe iemand reageert in bepaalde situaties. Emotionele intelligentie, is een aanvulling van het traditionele IQ. Het EQ geeft inzicht in welke mate mensen emotioneel vaardig zijn door middel van communicatie, zelfkennis en emphatisch vermogen en die door een goed ontwikkeld EQ maatschappelijk succes kunnen bewerkstelligen. Daarbij staat voorop dat niet alleen kennis maar ook empathie belangrijk is voor het succesvol functioneren in een organisatie. Logische beslissingen botsen immers vaak met emoties, spanningen en gevoeligheden. Waarvan men beweert dat het IQ vast staat, kan juist het EQ door oefeningen worden ontwikkelt en versterkt! 

Het programma: De kracht van je EQ, 6 weken en volledig online.
Het programma is geïnspireerd door Google’s Search Inside Yourself programma, een combinatie van EQ, mindfulness en compassie training. In het programma is het ontwikkelen van de Emotionele Intelligentie de leidraad, zoals omschreven door Daniel Goleman - psycholoog en wetenschapper. Hij kwam er achter dat emotionele competenties niet aangeboren zijn zoals IQ, maar dat emotionele competenties ontwikkelt kunnen worden. Alle vijf eigenschappen van EQ, zelfbewustzijn, zelfregulering, motivatie, empathie en sociale vaardigheden zullen aan bod komen.

In dit 6 weekse online programma krijgen uw werknemers alle informatie en tools aangereikt die zij nodig hebben om hun EQ te kunnen ontwikkelen. Zij worden hierin begeleid door een gespecialiseerde coach. Wekelijks ontvangen deelnemers artikelen met een stukje theorie, inspirerende filmpjes, audio's met oefeningen en vragenlijsten om ervaringen met de coach te kunnen delen. Om het meest uit het programma te halen wordt de deelnemer gevraagd om een "Buddy" te betrekken bij het programma. Dit kan de partner, een collega, vriend of vriendin zijn. Het is niet nodig dat diegene ook het programma volgt maar samen oefenen heeft zeker een meerwaarde!

Door de kracht van de EQ te vergroten ervaren uw medewerkers meer veerkracht, persoonlijk leiderschap en weerbaarheid bij het samenwerken!

Brochure Programma "De Kracht van je EQ" aanvragen