Gezond op weg in de transportsector

Op weg

De feiten

  • 68% van de vrachtchauffeurs heeft overgewicht waarvan 19% ernstig!
  • Stress is in de top 3 van de meest genoemde oorzaken van verzuim
  • 50% van de vrachtwagenchauffeurs geeft toe wel eens bijna in slaap te zijn gevallen
  • Roken is sterk verankerd in de cultuur

Uw medewerkers gezond op weg?

MyDailyLifestyle biedt speciale programma's en CCV- / Code 95-gecertificeerde trainingen aan voor mensen die werkzaam zijn in de transportsector. Deze zijn er op gericht om uw medewerkers te ondersteunen bij het verkrijgen van een gezondere leefstijl. Vitalere medewerkers verhogen de duurzame inzetbaarheid en de arbeidsproductiviteit en verlagen het verzuim.

Trainingen

Training

Duur (uren)

Voor wie

Doel

Coaches

CCV Leefstijltraining
Voeding en Slaap

7

Chauffeurs

Fitter voelen en beter presteren door een gezondere leefstijl

Diëtist

CCV Leefstijltraining
(minder) Stress

7

Chauffeurs

Fitter voelen en beter presteren door een gezondere leefstijl

Stresscoach

CCV Leefstijltraining
Healthcheck Basis

7

Chauffeurs

 

Fitter voelen en beter presteren door een gezondere leefstijl

 


Diëtist en sportcoach

 

CCV Leefstijltraining
Healthcheck Uitgebreid*

7

Chauffeurs

Fitter voelen en beter presteren door een gezondere leefstijl

 

Diëtist, sportcoach en leefstijlcoach

 

Brochure aanvragen

* Deze training wordt aangeboden in samenwerking met Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Programma's om af te vallen en fitter te zijn

Programma

Duur (weken)

Voor wie

Doel

Coaches

Uw nieuwe koers

12

 

(Regelmatig)
Kort verzuim

 BMI 25-35

 

Fitter door afvallen

Diëtist

Stok achter de deur

24

 

(Dreigend)
Lang verzuim

BMI > 30

 

Fitter worden door afvallen en meer bewegen

Diëtist en sportcoach

Brochure aanvragen

 

Programma's om te stoppen met roken

Programma Duur (weken) Doel Begeleidingsvorm Coaches

Tabak van roken - stop module

5

 

Stoppen met roken

 

Telefonische en online coaching

Stoppen met roken coach

Tabak van roken - leefstijl module

9

Stoppen vol houden en de leefstijl te verbeteren

Telefonische en online coaching

Stoppen met roken coach

Brochure aanvragen

 

CCV Trainingen

MyDailyLifestyle een aantal CCV-gecertificeerde training aan om uw medewerkers te leren wat een gezonde leefstijl is. Zowel voor onderweg als in de vrije tijd. Tijdens deze interactieve trainingen worden uw medewerkers begeleid door ervaren coaches met, afhankelijk van de training, een specialisme op voeding, slaap, beweging en/of stress.

CCV Leefstijltraining Voeding & Slaap
De nadruk in deze training ligt op de thema's voeding en slaap. Goede voeding, kwantitatief en kwalitatief goed slapen is van belang om de dag energiek te kunnen beginnen en deze energie over een langere periode vast te kunnen houden. Met onregelmatige werktijden wordt er vaak tegen de biologische klok ingewerkt. Belangrijk om te leren hoe hiermee om te kunnen gaan. Tevens wordt er aandacht besteed aan: bewegen, roken, alcohol en stress. 

CCV Leefstijltraining (minder) Stress
Hoe blijven chauffeurs gezond én met plezier aan het werk? Bij deze training komt het thema stress uitgebreid aan bod. Het doel is om de chauffeur te ondersteunen in het vinden van balans in de dagelijkse terugkerende uitdagingen. Negatieve stress leren zij ombuigen naar positieve energie en ook de invloed van voeding en beweging op werkdruk komt aan bod.  

CCV leefstijltraing Healthcheck Basis
BewegenIn de ochtend vind er een health check plaats, dat geeft uw werknemers een beeld van hun gezondheid op dat moment. Dit houdt in: een lichaamsmeting, conditietest, bloeddrukmeting en voedings-APK.

Na deze test komen verschillende thema's aan de orde, die belangrijk zijn om de werkdruk van uw chauffeurs te verlagen. Voeding, beweging, alcohol, roken, stress en vermoeidheid. Hoe kunnen uw medewerkers hiermee omgaan? Zowel thuis maar vooral onderweg! De training is een combinatie van een interactieve presentatie, oefeningen, beweegsessie, video's en proefrondes. Om de aandacht scherp te houden en teambuilding te bevorderen  nemen twee teams het tegen elkaar op. Er worden tips en handvaten gegeven waarmee uw medewerkers meteen een Plan van Aanpak kunnen maken. Wij helpen uw medewerkers "Gezond op weg". 

CCV Leefstijltraining Healthcheck Uitgebreid
Qua thema's is deze training gelijk aan de CCV Leefstijltraining Basis. Het verschil is dat de healthcheck is uitgebreid met: bloed prikken (glucose en cholesterol totaal), duuruithoudingsvermogen (Astrand submaximaaltest) en een leefstijlbespreking. Deze CCV training wordt in samenwerking gegeven met het: Sectorinstituut Transport en Logistiek.

 

 

Programma's voor uw medewerkers

MyDailyLifestyle biedt ook een aantal curatieve programma's waarbij uw medewerkers in 12 of 24 weken worden gecoacht door een diëtist en eventueel sportcoach. Deze programma's zijn gericht om uw werknemers te begeleiden naar een gezondere leefstijl en gewichtsverlies.

Uw medewerkers worden gecoacht door een persoonlijke diëtist en - afhankelijk van het programma - een sportcoach. Er wordt aandacht besteed aan voeding, beweging en gedragsverandering. Tips en adviezen worden gegeven om gezondere keuzes te maken. Vitale werknemers verzuimen minder, zij kunnen gemotiveerd en gezond hun pensioen halen. 

Welk programma is geschikt voor mijn werknemer?

Afhankelijk van uw wensen en de individuele situatie van uw medewerker kan er gekozen worden voor een kort of langer programma. In overleg komt de coach naar de werkplek of op een andere locatie naar wens.
Vrachtwagenchauffeur

Uw nieuwe koers

Dit programma is speciaal voor medewerkers die een BMI > 25 hebben. Dit kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Dit programma is gericht op het bereiken van een gezond voedingspatroon en het voorkomen van frequent en kort verzuim. "Uw nieuwe koers" is een interactief programma dat uw medewerkers helpt om een aantal kilo’s af te vallen en de eetgewoonten blijvend te veranderen. Naast de face-to-face gesprekken met de persoonlijke diëtist is er ook telefonische- en online begeleiding.

Stok achter de deur

Dit is een intensief programma voor medewerkers, met een BMI >30, die hun leefstijl willen verbeteren, +/- 10 kilo af willen vallen en/of waarbij er mogelijk meer verzuim optreedt dan gemiddeld. Er wordt extra aandacht besteed aan gedragsverandering. "Stok achter de deur" is een 24 weken programma met persoonlijke coaching, face-to-face, telefonisch en online door een diëtist en/of een sportcoach. Aan de hand van persoonlijk advies en interactieve weekthema’s werkt de deelnemer aan een gezond voedingspatroon, een beter beweegpatroon en een gezond gewicht.

Voor alle programma's geldt:

  • MyDailyLifestyle kan u ondersteunen met effectieve communicatiematerialen om uw medewerkers enthousiast te maken over onze programma's.
  • Resultaten rapportages op groepsniveau en evaluaties (anoniem) van alle deelnemers.

 
Vergoeding door zorgverzekeraars

Omdat wij met professionals werken, is het mogelijk dat er voor onze programma's een vergoeding gegeven wordt vanuit de aanvullende zorgverzekering. De kosten voor uw bedrijf worden hierdoor gereduceerd en in de meeste gevallen kunnen wij rechtstreeks de declaraties bij de zorgverzekeraar indienen. Bekijk de vergoedingen of neem contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf.

Bron:
1. Gezond Transport, Trendrapport 2013