Specialist in onregelmatige werktijden en ploegendienst

MyDailyLifestyle biedt speciale programma's en gezondheidsevenementen voor werknemers met onregelmatige werktijden (wisseldienst of ploegendienst). Deze zijn er op gericht om uw medewerkers te ondersteunen bij het verkrijgen van een gezondere leefstijl en het verzuimpercentage binnen uw organisatie te verlagen.

Gezondheidsevenementen

Evenement

Duur evenement

Duur per deelnemer

Coaches

Begeleiding

Lichaams-
meting

Workshop: Uw eetpatroon en ploegendienst

1 - 1,5 uur

n.v.t

Diëtist

Groep
(max 20)

Optioneel

Mobiele Meten is Weten stand

1/2 of hele dag

3-4 min. per werknemer

Diëtist of Sportcoach

Individueel

Ja

Brochure aanvragen

 

Programma's

Programma

Duur (weken)

Type programma

Coaches

Begeleiding

Doel

Weer op uw gewicht - ploegendienst

12

Preventief

Diëtist

Volledig online

Gezond eten en afvallen

Lekker gezond - ploegendienst

12

Preventief

Diëtist

Face-to-face en online

Gezond eten en afvallen

Actief aan de slag - ploegendienst

12

Preventief

Diëtist en Sportcoach

Face-to-face, telefoon en online

Fit door afvallen en meer bewegen

Uw nieuwe koers - ploegendienst

12

Curatief
(BMI 25 - 35)

Diëtist

Face-to-face, telefoon en online

Fitter worden door afvallen

Stok achter de deur - ploegendienst

24

Curatief
(BMI > 30)

Diëtist en Sportcoach (optioneel)

Face-to-face, telefoon en online

Fitter worden door afvallen en bewegen

Brochure aanvragen


Uit onderzoek is gebleken dat werknemers met onregelmatige werktijden en ploegendienst het lichamelijk en psychisch zwaarder hebben dan werknemers met vaste werktijden. Door het gebrek aan een vast ritme kunnen uw medewerkers meer moeite hebben om een gezond gewicht te bereiken of te behouden. Overgewicht kan de productiviteit van uw werknemers verminderen en verhoogd verzuim. Een gezonde leefstijl is heel belangrijk voor betere prestaties op het werk.

Lees de ervaringsverhalen van drie verschillende deelnemers.

Gezondheidsevenementen

MyDailyLifestyle helpt organisaties om hun medewerkers te motiveren om gezonder te leven. De onderstaande gezondheidsevenementen zijn speciaal gericht op medewerkers in ploegendienst. Voor deze medewerkers is het vaak moeilijk om tijd vrij te maken om een locatie buiten de werkplek te bezoeken. Wij komen daarom naar uw medewerkers toe!

Workshop Uw eetpatroon in ploegendienst (of onregelmatige werktijden)

Verpleegkundige

De workshop Uw eetpatroon in ploegendienst begint met aandachtspunten voor voeding bij ploegendienst. Onze diëtist geeft een toelichting bij een gezond menu voor een dag-, avond- en nachtdienst. Vervolgens proeven uw medewerkers een aantal gezonde producten. Hiermee ervaren zij dat gezonde voeding ook smakelijk kan zijn. Aansluitend op het voedingsadvies worden er een aantal "eye-openers" besproken en wordt aangegeven wat de juiste keuze is binnen de eigen kantine. De workshop wordt afgesloten (optioneel) met een persoonlijke lichaamsmeting. Dit motiveert om meteen aan de slag te gaan met een gezondere leefstijl.

Mobiele Meten is Weten stand - wat is uw echte leeftijd?

De Meten is Weten stand komt naar de werklocatie van uw medewerkers. Uw medewerkers worden hier op een leuke en laagdrempelige manier gemeten en krijgen meteen nuttige tips en voedingsadvies in handen om hun leefstijl aan te passen. Met deze metingen wordt de stand van zaken met betrekking tot de gezondheid van uw medewerkers inzichtelijk. U kunt hiermee bijvoorbeeld het risico op ziekteverzuim bij uw medewerkers in kaart brengen.

Wij meten:

  • lichaamsgewicht en body mass index (BMI)
  • vetpercentage
  • spiermassa
  • lichaamsvocht
  • basaal metabolisme (ruststofwisseling)
  • metabolische leeftijd

Werknemers ontdekken of zij ouder of jonger zijn dan hun werkelijke leeftijd en krijgen een persoonlijk rapport. Onze diëtisten geven voorlichting en uitleg bij de metingen. 

Programma's voor ploegendienst

Onze interactieve voedingsprogramma's zijn gericht op het binnen 12 of 24 weken begeleiden naar een gezondere leefstijl en eventueel gewichtsverlies. Afhankelijk van de individuele situatie wordt er gekozen voor een korter of langer programma. Uw werknemers krijgen een persoonlijke diëtist en, afhankelijk van het programma, een sportcoach. De face-to-face gesprekken vinden plaats op de werkplek of een door de werknemer gewenste locatie, aangevuld met telefonische en online ondersteuning.

De programma's zijn allemaal specifiek gericht op onregelmatige werktijden en ploegendienst. Er wordt onder andere aandacht besteed aan het slaappatroon en welke voedingsmiddelen passen bij de verschillende diensten. Tips en adviezen worden gegeven om goed om te gaan met de verschillende diensten en toch enige vorm van regelmaat te krijgen.

Onze programma's worden vaak vergoed vanuit de zorgverzekering.

Welk programma past het best bij mijn werknemers?

De eerste stap in uw keuze voor een programma is het bepalen van de wensen van u en uw werknemers.

Volledig online

Voor werknemers die gedetacheerd zijn en/of met onregelmatige werktijden waarbij het erg moeilijk is om afspraken te maken voor de face-to-face gesprekken is er een volledig online programma.

ploegendienst medewerker Weer op gewicht ploegendienst: is een doelgericht 12 weken online programma met persoonlijke coaching door een diëtist. Aan de hand van persoonlijk advies, motivatie en interactieve weekthema’s werkt de deelnemer aan een gezond voedingspatroon en een gezond lichaamsgewicht bij ploegendienst en onregelmatige werktijden. Er wordt zowel aandacht aan praktische vaardigheden besteed als aan gedragsverandering en emoties. Als uw medewerkers hun leefstijl willen verbeteren en/of af willen vallen en ook als uw medewerkers meer willen afvallen dan haalbaar is binnen 12 weken, is dit programma geschikt om ze op het juiste pad te zetten.

De coach komt naar de werkplek!

Werken uw werknemers op dezelfde locatie? Dan komt de persoonlijke coach voor de individuele gesprekken naar de werkplek! Uw werknemers starten het programma op een door u gekozen startdatum. In de weken waarin de face-to-face gesprekken plaats vinden komt de diëtist naar de werkplek. Omdat wij uw werknemers op één locatie kunnen begeleiden zijn de kosten voor het programma lager.

Lekker gezond ploegendienst: uw medewerkers leren aan de hand van persoonlijk advies, motivatie en interactieve weekthema’s zich een gezond leefpatroon aan. Er wordt zowel aandacht aan praktische vaardigheden besteed als aan gedragsverandering en emoties. Ook wordt de deelnemer geleerd een gezond voedingspatroon aan te houden tijdens ploegendienst en onregelmatige werktijden. Het is een doelgericht programma van 12 weken om mensen te helpen op een gezonde manier af te vallen onder begeleiding van een diëtist. Er vinden individuele face-to-face gesprekken plaats en er is online ondersteuning.

Actief aan de slag ploegendienst: dit programma is erg geschikt voor werknemers waarbij lichamelijke fitheid belangrijk is voor hun werkzaamheden. Er wordt gewerkt aan gewicht en conditie. Het is een programma van 12 weken met persoonlijk advies en coaching door een diëtist en een sportcoach. Er wordt aandacht besteed aan praktische vaardigheden en gedragsverandering. De medewerkers worden gecoached door middel van individuele face-to-face gesprekken en online begeleiding, met als doel om hun voedings- en beweegpatroon aan te passen. Hierdoor verbetert hun gewicht, conditie en zitten zij lekkerder in hun vel.

De coach op een locatie naar wens!

Om uw medewerkers flexibiliteit te geven, biedt MyDailyLifestyle ook de mogelijkheid om buiten de werklocatie een afspraak met de coach te plannen. Bijvoorbeeld bij de medewerker thuis of op een andere gewenste locatie. Uw werknemers kunnen het gekozen programma starten waar en wanneer zij willen en - indien gewenst - is het gemakkelijker om eventueel partner en/of familieleden bij het programma te betrekken.

bouwvakker nachtUw nieuwe koers ploegendienst: dit programma is speciaal voor medewerkers die een BMI > 25 hebben. Dit kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Dit programma is gericht op het bereiken van een gezond voedingspatroon en het voorkomen van verzuim. "Uw nieuwe koers" is een interactief programma dat uw medewerkers helpt om een aantal kilo’s af te vallen en de eetgewoonten blijvend te veranderen. Naast de face-to-face gesprekken met de persoonlijke diëtist is er ook telefonische- en online begeleiding.

Stok achter de deur ploegendienst: een intensief programma voor medewerkers, met een BMI >30, die hun leefstijl willen verbeteren, +/- 10 kilo af willen vallen en/of waarbij er mogelijk meer verzuim optreedt dan gemiddeld. Er wordt extra aandacht besteed aan gedragsverandering. "Stok achter de deur" is een 24 weken programma met persoonlijke coaching, face-to-face, telefonisch en online door een diëtist en/of een sportcoach. Aan de hand van persoonlijk advies en interactieve weekthema’s werkt de deelnemer aan een gezond voedingspatroon, een beter beweegpatroon en een gezond gewicht.

Voor alle programma's geldt:

  • MyDailyLifestyle kan u ondersteunen met effectieve communicatiematerialen om uw medewerkers enthousiast te maken over onze programma's.
  • Op een afgesloten forum kunnen de medewerkers met elkaar communiceren en ervaringen delen over het programma en het traject dat zij volgen.